Targi Bożonarodzeniowe -Kraków(2012)

Od 14 do 16 grudnia w Krakowie odbędzie się Wigilijny Małopolski Smak - impreza organizowana przez Województwo Małopolskie promująca bożonarodzeniowe produkty i dania.
Na stoiskach ustawionych na krakowskim Rynku Głównym pojawią się małopolskie świąteczne produkty oraz dania gotowe. Będzie można kupić nie tylko tradycyjne wędliny, wyroby piekarnicze i cukiernicze, ryby, przetwory owocowo-warzywne czy gotowe dania (uszka, czerwony barszczyk, kapustę z grzybami, pierogi), ale także produkty znane z Małopolskiego Festiwalu Smaku.
                                                                                    
                                                                                 Targi Bożonarodzeniowe
    


Lista wystawców:
Zakład Masarski „Mądry” z Nowej Wsi Szlacheckiej - tradycyjne wyroby wędliniarskie, kiełbasa lisiecka,

szynki, kiełbasy, pasztety,
Wyrób Wędlin Tradycyjnych „Wolarek” z  Nowej Wsi Szlacheckiej - tradycyjne wędliny lisieckie,

Stowarzyszenie „Na Śliwkowym Szlaku” z Iwkowej - śliwki suszone, polędwica wieprzowa z suską sechlońską,

tradycyjne pieczywo,
Spiżarnia Doliny Karpia Krzysztof Mostowik z Brzezinki – karp zatorski,
Tatrzańsko-Beskidzka Spółdzielnia Producentów Gazdowie Kazimierz Furczoń z Leśnicy - oscypek, sery górskie,
„Tłocznia Maurer” Krzysztof Maurer z Zarzecza - soki owocowe i warzywne, wina owocowe,

„Niepołomicki Bartnik” z Drwini - miody i produkty pszczele,
Produkcja Wędlin, Jakość i Tradycja „Gawor” z  Podstolic - tradycyjne wyroby wędliniarskie,
Przedsiębiorstwo Pszczelarskie „Apipol” z Krakowa  - miód, produkty pochodzenia pszczelego,

zestawy upominkowe z produktami pszczelimi,
Pracownia Cukiernicza  Wojciech Doliński z Krakowa – ciasta, wyroby cukiernicze i piekarnicze,
Lokalna Grupa Działania „Dunajec Biała” z Zakliczyna - świąteczne potrawy i dania gotowe,
„Magdalenka” Magdalena Krężołek- Ryszka z Chobędzy - sery owcze, kozie, krowie i przetwory mleczne